Nuffnang

Search This Blog

Loading...

Forgiveness is one of the most distinguishing features of Ramadan. If we truly want Allah's love, mercy and forgiveness, we must remember that the pleasures in this world are transient, and we are working toward that which is permanent. Is it worth being bitter and stunting our growth? Will it really benefit us? Will our anger and bitterness change the person who has hurt us?

Let us use this Ramadan to open our hearts to those who have wronged us and forgive them as we beg Allah to forgive us..


Love a little more than what is necessary..
Work a little harder than what is required..
Be a little kinder than what is usual..
Give a little more than what u feel u can afford..
Stand in a prayer a little longer than what u intended..
Be a little more patient than what u feel u can handle..
It is that little extra effort sparked by sincerity in the heart
that makes your ordinary self extraordinary...


Remember the five simple rules to be happy:

1. Free your heart from hatred.
2. Free your mind from worries.
3. Live simply.
4. Give more.
5. Expect less.

Wednesday, November 24, 2010

Apa-Apa Makanan

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
- nasi ayam -suka tuang semua sup nasi ayam dan makan banjir, kemudian tuang kicap dan cili... sedap!
- lasagna - sangat suka sebab rasa masam-masam dan ada cheese yang banyak
- mihun sup - memang suka makanan yang berkuah..kalau letak sambal kicap.. pergh lagi sedap! letak ayam racik banyak-banyak!

2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?
- air kosong
- air kelapa

3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
- malay
- arabian
- italian

4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".
- masak nasi goreng

5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?
- hurm, tak berapa pasti. dalam rm30 kot..tak lebih dari rm30.

6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?
- kedai nasi arab di seksyen 7, shah alam. paling suka makan kabsah kambing.

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yg korang suka?Kalau korang ada suka yg lain, tapi aku tak list, bgtau aje la.
- suka daging ayam, kambing, burung puyuh dan rusa.

8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.
- Makan nasi goreng, kailan ikan masin dan tom yam. Makan malam pertama di D'Anjung Cafe, Bukit Sentosa bersama pasangan (iaitu suami sekarang)..

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?
- Nasi goreng. Sebab husband pandai masak nasi goreng!

10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu hidang apa?
- Hidang air untuk di minum dah cukup.

11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.
- Timun dan daging landak.

12. Menu raya paling disukai.
- Rendang ayam emak, rendang daging emak, rendang tok dan kuah kacang ibu mertua.

13. Jajan/Cikedis favourite?
- Lupa nama. Tapi bila makan, habis jari-jari tangan jadi warna oren..

14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?
- Rendang ayam, nasi minyak, mihun sup, sup ayam, dalca daging

15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?
- sendiri masak, nasi goreng cili api..berasap telinga!




Alhamdulillah.
Hidayah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...