Nuffnang

Search This Blog

Loading...

Forgiveness is one of the most distinguishing features of Ramadan. If we truly want Allah's love, mercy and forgiveness, we must remember that the pleasures in this world are transient, and we are working toward that which is permanent. Is it worth being bitter and stunting our growth? Will it really benefit us? Will our anger and bitterness change the person who has hurt us?

Let us use this Ramadan to open our hearts to those who have wronged us and forgive them as we beg Allah to forgive us..


Love a little more than what is necessary..
Work a little harder than what is required..
Be a little kinder than what is usual..
Give a little more than what u feel u can afford..
Stand in a prayer a little longer than what u intended..
Be a little more patient than what u feel u can handle..
It is that little extra effort sparked by sincerity in the heart
that makes your ordinary self extraordinary...


Remember the five simple rules to be happy:

1. Free your heart from hatred.
2. Free your mind from worries.
3. Live simply.
4. Give more.
5. Expect less.

Wednesday, January 19, 2011

Alhamdulillah..Dah Beli Di Baby Junior Fair!!!

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Alhamdulillah

Pada Sabtu lepas saya dan suami telah pergi Baby Junior Fair di MidValley. Saya tidak tahu mengenai Baby Junior Fair ini dan saya berterima kasih pada kawan saya Nini @ Adrinis yang beritahu saya. Nini dan SARAKIDS buka booth di sana. Dapatla saya beli barang-barang yang di idamkan di SARAKIDS booth dan melihat baju-baju Nursing Wear yang cantik daripada Adrinis Nursing Wear.


Saya berkenan dengan Qaisara Purple Flower  Adrini's Nursing Top (seperti gambar di bawah) tetapi saya tak beli masa di fair tersebut sebab saya nak cuba dulu. Hik Hik Hik.. Sebab saiz saya ni kan 'sangatla comel' takut tak muat pula..




Barang-barang yang telah di beli di Baby Junior Fair 2011 seperti berikut...

  1. Stylo Mama Era Spectra All-in-One Set
  2. Snowbear Car&Home Warmer (2 in 1)
  3. You Have A Baby Breastmilk Storage 
  4. Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya 
  5. Avent Breast Pad
  6. Disposle Panties
  7. Maternity Panties
Alhamdulillah...banyak dah siap beli dan banyak duit dijimatkan beli di fair ini. Terima kasih en somi!

Beberapa item di dalam senarai "Nak Beli" telah saya batalkan niat atau ditangguhkan dulu untuk membeli.

  1. Fisher-Price: Newborn To Toddler Rocker - saya tertarik nak beli selepas baca kebaikanya dalam PA&MA dan ditambah lagi dengan melihat ramai orang memilih rocker ini. Selepas membuat pertimbangan sebaiknya saya mengambil keputusan untuk menangguhkan dahulu beli. Sebab saya tidak pasti sama ada baby saya suka atau tidak pada rocker ini. Jika tidak suka, alangkah membazirnya duitkan?
  2. Kiddopotamus SwaddleMe-Adjustable Infant Wrap - bengkung berpelekat ini saya ingat tak penting sangat. Sebab saya boleh beli pelekat velcro dan jahit di bengkung sedia ada. Betul tak?
  3. BIS Pouch Sling (Pink) - Sling ini memang menarik hati bila tengok orang pakai. Dengan kain yang bercorak cantik dan nampak mudah mengendong bayi. Yang ini saya batalkan untuk membeli sebab harga terlalu mahal dan saya....ada idea lain. Hik Hik Hik
  4. Medela: FreeStyle Breastpump - Oleh kerana kami ingin menyimpan duit untuk kecemasan dan ekonomi tidak mengizinkan. Suami telah membelikan saya Set All in One Spectra 3 Double Pumping. Spectra 3 ini tidak kurang hebatnya dalam berjasa membantu ibu-ibu bekerja menyimpan stok susu untuk bayi mereka seperti pengalaman yang saya lihat dengan mata saya sendiri pada rakan saya Nini @ Adrinis. Memang hati sangat berkenan dengan breastpump ini tetapi kita hendakla berbelanja dengan bijak kan? Insyaallah, jika ada rezeki dan diizinkan Allah, breastpump ini akan menjadi milik saya kelak.Tetapi jika anda ingin beli breastpump ini dengan bayaran installment 3 kali atau 5 kali, boleh layari Elegantly Chic Muslimah di Facebook dan lihat tawaran di http://www.facebook.com/photo.php?fbid=123700817689595&set=a.123678687691808.18313.100001490314772



Alhamdulillah.
Hidayah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...